Sider

onsdag den 6. marts 2024

Anmeldelse af "Myrepatter - Sølvsyg"

Myrepatter - Sølvsyg

Skrevet af Laura Helena Pimentel da Silva

Udgivet fra Forlaget Leitura 

Udgivelsesdato 2023


Bagsidetekst:

13-årige Jákup får ondt i maven, da han jager søpapegøjer med sin far.

Lundebestanden er lav, og Færøerne har allerede mistet én fugleart. Storesøsteren Bjarma bekymrer sig om de høje koncentrationer af kviksølv, der er i hvalkød.  Om natten sker der noget mærkeligt.  De voksnes øjne bliver sølvfarvede, og pludselig opfører de sig som gale …

Sølvsyg er det andet selvstændige bind i den uhyggelige serie, Myrepatter, som har fokus på FN’s verdensmål.


_________________________________________________________

Myrepatter er en spændende række børnebøger, som tager nogle vigtige emner, som har med FN´s verdensmål at gøre. Det, der også gør bøgerne interessante, er, at det kan læses hver for sig eller en efter en.

Med bogen sølvsyg kommer vi til Færøerne, hvor vi møder Jákup, som er begyndt at tænke over de traditioner, som familien stadigvæk lever efter. Det hjælper heller ikke på det, at der er aktivister, som demonstrerer i nærheden, samt at hans søster har stærke holdninger omkring det at spise mad, hvor indholdet af kviksølv er højt. Det hjælper heller ikke på det, at der er aktivister, som demonstrerer i nærheden, samt at hans søster har stærke holdninger omkring det at spise mad, hvor indholdet af kviksølv er højt. Dette er med til at sætte en stemning i bogen, som gør, at man er nysgerrig på kulturen, men det bliver man afbrudt af, da historien tager en drejning, som gør, at man sidder fanget til bogen. 

Når man tager og kigger på bogen så er den flot illustreret, lige fra den flotte og skræmmende forside til de små detaljer inde i bogen. Det er med til at sætte prikken over i'et.



Bogen har en advarsel om, at den giver mareridt, og det vil jeg nu godt sige passer.
På trods af min alder, som fortæller mig, at jeg er voksen.
Så skræmte bogen mig på grund af de ting, som vi bare tog for givet, da jeg var barn, som nu har konsekvenser for nutiden og fremtiden.

En stor anbefaling til alle som kan lide at blive lidt skræmte, men samtidig vil have en bog, som får en til at tænke lidt mere over hvad man gør i forhold til naturen og klimaet.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anmeldelse af Battle Royale #1-4

Battle Royale 1-4# Skrevet af Michael Kamp Udgivet af forlaget Tellerup Forlaget skriver: Én ø. Én vinder. 100 bevæbnede børn. Velkommen til...