Sider

mandag den 20. juni 2022

Boganmeldelse af "Liv i himlen" af Stine Michel

 
Liv i himlen

Skrevet af Stine Michel 

Udgivet fra Wadskjær forlag

Bagsidetekst:
Hvor langt kan et træ vokse op i himlen? Hvor langt kan man se med en kikkert? Og hvor lang tid tager det at sige farvel til en ven?
Liv beslutter sig for at flytte op i et træ med sin fars kikkert i håb om at kunne se, hvor hendes bedste ven Kalle er rejst hen. Om natten vokser træet, og Liv kan se længere, og længere for hver dag, der går.
Nede i køkkenet går far og mor. De har svært ved at forstå, hvorfor Liv skal bruge så meget tid på at sige farvel. Men langsomt indser de, at de må flytte ud under træet for at møde Liv der, hvor hun er.
_______________________________________________________________________________________
Da jeg modtog denne smukke bog, blev jeg helt blæst over af, hvor smuk illustreret denne den er. Signe Find Larsen har virkelig formået at lave nogle illustrationer, som jeg synes passer perfekt til bogens historie.
Selve bogen handler om en pige, der hedder Liv. Hun har det svært efter at have mistet sin ven. Forældrene er bekymret for hvordan det går med hende.
Når Liv er i træet, kan man tydelig mærke, at bogen afspejler, at hun er i et med naturen, og hun kan mærker efter sine egne følelser samt få skrevet sine tanker ned.
Forældre snakker om, hvordan de skal få hende ned fra træet, men finder ud af, at de bare skal være der for hende, når hun får brug for dem.
Men selve bogen viser, den rejse det kræver at komme igennem sorgen, når man ikke har sin bedste ven mere. 
Bogen er en god fortælling om et svært emne, som nogle gange kan blive tabuiseret at tale om døden, og derfor kan man som voksne nogle gange komme til at formulere sig på en forkert måde. Denne bog er i børnehøjde og forholder sig mere til tiden efterfølgende. Denne bog er både varm, sjov og til tider trist. Den er god til at åbne op og tale om, hvad der sker efter døden.
Denne bog er en, som jeg synes om, og det er også en bog, som refererer til den kristne tro uden at være en kristen bog og dette kan jeg godt lide.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anmeldelse af Battle Royale #1-4

Battle Royale 1-4# Skrevet af Michael Kamp Udgivet af forlaget Tellerup Forlaget skriver: Én ø. Én vinder. 100 bevæbnede børn. Velkommen til...