Sider

fredag den 7. oktober 2022

Anmeldelse af "Dragernes æra - drageægget"

Dragenes æra 1 - Drageægget
Skrevet af C. G. Valentine
Udgivet 2020

Bagsidetekst:

Juliana trækkes ufrivilligt med til portalen for Novahr Orbís og ramler midt ind i en international landekrise.

Julianas psykiske sårbarhed bliver årsagen til, at hun er den udvalgte. Det, der var Julianas svaghed i sin egen verden, bliver til hendes styrke. Hun oplever for første gang venskaber og intens kærlighed.

En kærlighed, der er påvirket af et drageæg, selvom drager er frygtede som pesten. På trods af dette vokser drømmen om at genskabe Dragernes Æra; en tid, der for nogen både indgyder frygt og sorg, mens den for andre er symbolet på, at de svage kan blive de stærke.

Men hvilken version skal Juliana tro på? Er det farligt at forelske sig i en elver, og vil hun nå at forhindre verdens undergang? Og hvad sker der, når et drageæg begynder at klække i et land, hvor ejerskab af sådan en skabning er lig med døden?

-------------------------------------------------------------------------

Ud af de mange bøger jeg var heldig at modtage som anmeldereksemplar fra Forlaget Leitura, var Dragernes æra 1.

Det første du starter med at se når du kigger på bogens cover, er at det skriger af fantasy. Med et drageæg på forsiden som er omgivet af et guldskær som for en til at tænke på magi og selvfølgelig fantasy.
De blå nuancer på forsiden er med til at give bogen en form for mystik.

Når man så åbner bogen er noget af det man møder inden historien er et kort, gør at man (hvis man kan lide det) kan følge med i hvor karakterne er i verden. 
Jeg startede stille og roligt med at læse den, men wow hvor tager den hurtigt fart. Man ønsker at læse videre. 

Selve verdensopbygningen er mega godt lavet og den måde det bliver beskrevet, gør at man virkelig kan leve sig ind i bogen.
Karakter opbygningen kan man også mærke at der er arbejdet godt med. Karakterne har den dybde som de har brug for. Jo større karakter jo mere dybde har karakteren. Virkelig godt. 

En anden ting som jeg virkelig synes fungere godt at at for hver kapitel, så får man lige en overskrift om hvem kapitel handler om. Igen må jeg klappe i mine hænder for jeg kan virkelig godt lide når man skifter imellem karakter, så historien bliver set fra forskellige synspunkter og øjne.

Man følger Juliana, som er en ung kvinde som har nogle personlige problemer som har spændt ben for hende. I starten af bogen sker der en ulykke, hvor hun rammer en ulv og af frygt for at den er kommet til skade, så hun følger efter ulven. Dette er med til at der sker en masse ting og hun kommer igennem en portal, til en anden verden. Hendes rolle i historien er fyldt med farer, men samtidig, møder hun venskab. kærlighed, elver, magi og meget andet.

Selve historien har et rigtig godt flow. Det som også er interessant er den måde hvor på de to verdner hænger sammen. Dette er interessant, fordi man kommer ind på blandt andet klimakrisen, ved at der hentydes til at i vores verden har mennesker misbrugt naturens ressourcer og dermed gjort at vi har de forandringer i verden som vi har.

Men hvorfor skal bogen slutte på den måde. Man vi jo vide hvad der nu skal ske. Heldigvis har jeg også modtager den anden bog i serien "Dragesværdet. 

Giver den 5 ud af 5 fordi det er en skide god fantasy bog med masser af spænding, fantasy, drama, kærlighed og frygt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anmeldelse af Battle Royale #1-4

Battle Royale 1-4# Skrevet af Michael Kamp Udgivet af forlaget Tellerup Forlaget skriver: Én ø. Én vinder. 100 bevæbnede børn. Velkommen til...