Sider

tirsdag den 20. september 2022

Anmeldelse af "Dødbringende dukker"

 Dødbringende dukker

Skrevet af Karen Strange
Udgivet af forlaget Petunia


Bagside tekst:

På Magnus’ skole begynder lærerne en dag at opføre sig underligt. Det er næsten, som om de går i søvne eller er blevet til zombier.

Egentlig burde det være ret fedt, fordi de glemmer alt om lektier og skrider midt i timen. Magnus og bedstevennen, Harry, beslutter sig alligevel for at se, om de kan løse mysteriet. Mod deres vilje får de selskab af den irriterende Veronika, som insisterer på at hjælpe. Hun er ikke sådan at ryste af sig.

Deres jagt efter at finde ud af, hvad der er galt, fører dem til mystik og overnaturlige kræfter, de ikke anede fandtes i virkeligheden. Men det gør de …


________________________________________________________

Jeg modtog denne bog som anmeldereksemplar fra forlaget Petunia og lad mig bare sige at det var en flot bogpakke hvor der virkelig var gjort noget ud af det. Lige fra chokoladekugler (elsker bare chokolade), til te og et personligt brev og et digt som har tilknytning til bogen.

Bogen handler om Magnus der sammen med sin bedste ven, opdager at der sker mærkelige ting på skolen. Lærerne opføre sig mærkeligt og det hele virker bare forkert.
De begynder at undersøge tingene og med lidt hjælp fra Veronika kommer de tættere på at løse mysteriet.

Jeg syntes at bogen er meget spændende og at den har et godt flow. Selv om jeg er voksen, synes jeg at blive draget ind i handlingen og ville vide mere, det er lagt op til spænding fra start af.
Mange at de ting som sker i bogen, kan man relatere til det fx ønske om at ville gøre det rigtige, men samtidig være bange for, at der skulle ske noget med en selv.
Samtidige er problematikker som venskab og spirende forelskelse. Samt en god blanding af twist i historien. Disse problematikker er noget som nogle læsere vil kunne nikke genkendende til, blandt andet omkring de forvirrende følelser omkring en person som man ikke har kunne lide, men at de ændre sig. Samtidig at sørge for at man ikke kommer til at gøre noget så ens venskab holder og ikke går i stykker.

Jeg elsker den måde som historien stille og rolig begynder og man får små informationer, samtidig med at man som læser sidder og gætter med. 
Der er også nogle twist i bogen, hvor man kan sidde og tænkte over at det var ikke noget man regnede med.

Den slutning, jeg kunne sagtens have brugt et par kapitler mere eller ti.
Jeg synes at bogen lægger op til mere. Så kommer der mon en toér eller får vi ikke en klar afslutning?

5,5 ud af 6 stjerne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anmeldelse af Battle Royale #1-4

Battle Royale 1-4# Skrevet af Michael Kamp Udgivet af forlaget Tellerup Forlaget skriver: Én ø. Én vinder. 100 bevæbnede børn. Velkommen til...